Proiecte de conservare restaurare

Lucrări de conservare la Poarta Sărutului

IMG_2115Marți, 3 septembrie a.c., au început lucrările de conservare-restaurare la Poarta Sărutului, care vor fi executate de către firma S.C. GRUP CORINT S.A. Conform avizului comunicat de către Comisia Națională a Monumentelor Istorice, sunt prevăzute următoarele operațiuni: construirea unui acoperiș provizoriu, demontarea/ montarea tablei de plumb, pregătirea suprafeței superioare, aplicarea unei izolații bituminoase, biocidare, hidrofugare.

Lucrările, finanțate de către Institutul Național al Patrimoniului cu suma de 371.656,44 lei, vor trebui finalizate până la începutul lunii octombrie a.c. Aceste lucrări fac parte dintr-o serie de măsuri pe care autoritățile administrației publice locale și centrale le-au luat în vederea conservării și protejării Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu.

Tot în această perioadă se lucrează și la finalizarea dosarului pentru înscrierea ansamblului în Lista Patrimoniului mondial natural și cultural al UNESCO, iar operațiunile de urmărire a comportării în timp și de întreținere periodică pe care le coordonează Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși”, precum și cele de conservare și restaurare coordonate de către Institutul Național al Patrimoniului – Ministerul Culturii, contribuie la îmbunătățirea evaluării dosarului UNESCO.

IMG_2096 IMG_2104 IMG_2106

Sari la conținut