ANUNȚURI EVENIMENTE

Aspecte de la vernisajul expoziției de artă „Itinerarii vizuale”, a artiștilor Filialei Târgu Jiu a UAP din România, la Galeria IRCCU din Veneția (miercuri 15 Martie, orele 17.00)

Aspecte de la vernisajul expoziției de artă „Itinerarii vizuale”, a artiștilor Filialei Târgu Jiu a UAP din România, la Galeria IRCCU din Veneția (miercuri 15 Martie, orele 17.00).

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Curatorii sunt artiști gorjeni de renume: Vasile Fuiorea (președintele Filialei Targu Jiu a UAP) și Mihai Țopescu.

Pe simezele galeriei au expus 22 de artiști vizuali: Mihai Țopescu, Vasile Fuiorea, Gheorghe Plăveți, Valer Neag, Dragoș Bădița, Constantin Dobrițescu, Armand Landh, Georgiana Brandt, Daniel Semenescu, Iliana Gheorghiu, Florin Gheorghiu, Romana Țopescu Trăistaru, Anca Maria-Stănciulescu, Andreea Medar, Mălina Ionescu, Bogdan Epure, Dragoș-Radu Trăistaru, Cristina Cioplea, Laurențiu Stoicu, Mariana Frătița, Cătălin Negrea, Pompiliu Ciolacu. Expoziția este deschisă publicului în perioada 15–30 martie 2023.

Acest amplu eveniment are, de asemenea, obiectivul de a face cunoscute în lume valori ale culturii naționale, prin prezentarea filmului despre Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, realizat de Doina Lemny (au fost promovate și valori culturale și turistice ale municipiului Targu Jiu, prin expunerea noului film de prezentare a acestuia și diverse brosuri turistice).
Astfel, expoziția „Itinerarii vizuale” reprezintă, totodată, și un omagiu adus de artiștii gorjeni lui Constantin Brâncuși, la 66 de ani de la trecere sa în eternitate

Sari la conținut